Nuori kokki diggaa liikkuvasta työstä

 

Eemeli Kekkosella ei ole kahta samanlaista työpäivää – ja hän nauttii siitä suunnattomasti. Eemeli on liikkuva kokki Päijät-Hämeen alueella, eli hän kokkaa hoitokodissa Lahdessa ja tuuraa tarvittaessa muissa alueen toimipisteissä.

– Liikkuva työ sopii minulle, koska olen menevä kaveri. Diggaan siitä, että työpiste vaihtuu eikä ole aina sama, sanoo Eemeli.

24-vuotias Eemeli on vielä uransa alussa, mutta jo alle vuoden työskentely Attendon hoitokotien keittiöissä on koulinut hänestä varman suurtalouskeittiön ammattilaisen. Työ Attendon keittiössä on itsenäistä ja vaatii oma-aloitteisuutta – se sopii Eemelille.

– Minusta on tullut hyvä budjetoinnissa, eli osaan pitää kulut kurissa. Ruuanlaiton oppii koulussa, mutta kaiken muun tärkeän vasta sitten työelämässä, sanoo Eemeli.

 

”Ei vanhuksille voi antaa mitä tahansa roskaruokaa”

Vaikka keittiössä ollaan pääosin yksin, on talo täynnä mukavia työkavereita. Eemelin mukaan hoitajat ja muu henkilökunta on ottanut hänet hyvin vastaan ihan ensimmäisestä päivästä lähtien. Eemeli kehuu Attendon työntekijöitä kunnianhimoisiksi ja osaaviksi. Arkea pyöritetään ilman turhaa draamaa.

– Tässä työssä on kaikki hyvää: työajat natsaa, työkaverit natsaa, minut on otettu hyvin vastaan. Töihin on mukava mennä, kertoo Eemeli.

Attendo Keittiö rekrytoi - avoimet työpaikat kokki

Kekkonen on syönyt koko ikänsä maittavaa kotiruokaa, ja sitä hän pääsee tekemään myös työssään joka päivä. Laadukkaista raaka-aineista ja alusta asti itse.

– Attendolla olen ymmärtänyt, kuinka tärkeää työtä tämä on. Ei vanhuksille voi antaa mitä tahansa roskaruokaa, vaan ruuassa pitää olla tarpeeksi proteiinia ja ravinteita, sanoo Eemeli.

Attendo on Suomen johtava hoiva-alan yritys. Kekkoselle iso yritys merkitsee turvallisuutta ja varmuutta.

– Palkat tulevat varmasti ajallaan ja työntekijöistä pidetään huolta, toteaa Eemeli.

Isossa yrityksessä työntekijöistä pidetään huolta

Monet Eemelin opiskelukaverit ovat olleet kateellisia Attendon työajoista: kun työt alkavat aikaisin aamulla, ehtii töiden jälkeen salille treenaamaan. Viikonloput ja pyhät ovat vapaat, jolloin Eemeli viettää nuoren kaupunkilaismiehen menevää elämää kavereidensa kanssa Lahdessa. Kesällä hän viihtyy mökillä, jossa pääsee nauttimaan luonnosta ja pyörimään ympäri järveä kalan perässä.

Loppuun kokki kertoo vielä bravuurinsa: tämä mies tekee uskomattoman hyviä täytekakkuja. Mummojen ja pappojen syntymäpäivillä tarjoillaan kakkuja, joissa voi olla esimerkiksi suklaata, mansikkaa tai vadelmaa – ihan vuodenajan ja Eemelin mielikuvituksen mukaan.