Kun aikaa jää myös perheelle

 

Kuinka monessa työpaikassa onnistuisi tyttären vieminen voimisteluharjoituksiin keskellä iltapäivää? Aika harvassa, pohtii attendolainen keittiövastaava ja kahden lapsen isä Arto Aapajärvi.

Niin paljon kuin Arto tykkää työstään, hän myös arvostaa vapaa-aikaansa. Kouluikäisten lasten isä pitää pestiään Attendon oululaisessa hoitokodissa lottovoittona, sillä aikaa jää jälkikasvun harrastuksiin viemiseen, kannustamiseen sekä yhteisiin hetkiin.

Haastetta ei silti Arton työstä puutu: hänen vastuullaan on valmistaa koko päivän ruuat 60 hoitokodin asukkaalle. Työ on aamupainotteista ja viikonloput ovat vapaat, jolloin ehtii hyvin valmentaa pojan jalkapallojoukkuetta ja tuomaroida salibandya. Työnantajan joustavuus saa Artolta pelkkää kiitosta.

– Esimiehen kanssa olen aina pystynyt sopimaan työajoista, jos esimerkiksi lapsi on pitänyt viedä lääkäriin. Työn ja vapaa-ajan tasapaino auttaa myös jaksamaan töissä, sanoo Arto.

 

Ruoka tehdään alusta asti itse

Arto on keittiön rautainen konkari, sillä hän on ollut alalla vuodesta 1994. Ennen Attendolle siirtymistä hän ruokki nälkäisiä mahoja henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa Suomen suurimpien toimijoiden palkkalistoilla.

Nykyisessä työssään Attendon hoitokodissa keittiövastaavana Arto nauttii erityisesti siitä, että hän pääsee tekemään hyvää ja terveellistä kotiruokaa laadukkaista raaka-aineista. Hoitokotien kehitysvammaisille ja vanhuksille tarjoillaan ruokaa, joka on tehty alusta asti itse.

– Tämä ei ole pelkkää dynojen eli valmiiden pakkausten avaamista ja pakkiin kaatamista, vaan pyrimme tekemään mahdollisimman paljon itse, sanoo Arto ylpeänä.

 

Messuilla pääsee näyttämään taitonsa

Mukavaa vaihtelua hoitokodin keittiön arkeen tuovat edustustehtävät. Arto on ollut messuilla ja tapahtumissa esittelemässä Attendon kokkien alusta asti valmistamaa laadukasta kotiruokaa.

– Tapahtumat ovat olleet kiva piristysruiske arkeen. Niissä pääsee näkemään kollegoita ja vaihtamaan kuulumisia.

 

Koulutukset pitävät kokkien ammattitaidon ajan tasalla

Ruokavalioiden kirjo on kasvanut ja tänä päivänä ollaan tietoisempia terveellisestä ruokavaliosta. Siksi Attendo pitää työntekijöidensä ammattitaidon ajan tasalla tarjoamalla mielenkiintoisia koulutuksia säännöllisesti. Viimeksi Arto osallistui kurssille, jossa opittiin keliaakikkojen ruokavaliosta.

Attendo Keittiö rekrytoi - avoimet työpaikat kokki

Arton mukaan uuden oppiminen on myös työntekijöiden aktiivisuudesta kiinni: hän on päässyt kaikille kursseille, joita hän on työnantajalleen ehdottanut.

– Vaikka olen ollut alalla 25 vuotta, ei osaamisen päivitys ole koskaan pahitteeksi, sanoo Arto.