Rokkimimmi Raumalta viihtyy itsenäisessä duunissa

 

Kun keittiövastaava Niina Uusi-Äijälä kuuli kuusi vuotta sitten, että Laitilaan rakennetaan Attendon hoivakoti, otti hän saman tien yhteyttä. Itsenäinen työ ja ”mummonruuan” tekeminen alusta asti sai Uusi-Äijälän kiinnostumaan pestistä saman tien.

Siihen aikaan hän oli töissä vilkkaalla liikenneasemalla, jonka keittiössä hääri iso joukko ihmisiä. Kiire oli kova. Niina kaipasi rauhallisempaan ja vakaampaan työhön. Lopulta hoivakoti valmistui ja Niina pestattiin sen keittiövastaavaksi. Tällä hetkellä Niina tekee yhdessä kollegansa kanssa ruuat reilulle sadalle mummolle ja vaarille.

 

Keittiössä pääsee kehittämään ammattitaitoa

Niina nauttii työssään eniten siitä, että hän pääsee käyttämään ammattitaitoaan: puolivalmisteita käytetään niin vähän kuin mahdollista, tuoreita raaka-aineita sen sijaan paljon.

Vaikka ruokalistat ja reseptit tulevat valmiiksi Attendolta, ruokiin saa vaihtelevuutta kokeilemalla erilaisia mausteita. Niinan oma lemppari on kalakeitto, koska se taipuu moneksi: kermalla tai kirkkaalla liemellä, maustamalla eri tavoin.

– Lohesta tulee tietysti parasta keittoa, sanoo Niina.

 

Uuden keittiön avaaminen oli antoisa kokemus

Niina on tiennyt lapsesta lähtien, että hänestä tulee isona kokki. Niinan lapsuudenkodissa jauhot ja rusinat katosivat keittiöstä, kun pikku-Niina harjoitteli kokkaamista leikkimökissä.

Attendo Keittiö rekrytoi - avoimet työpaikat kokki

Nyt takana on lähes 25 työvuotta erilaisissa keittiössä: leirikeskuksessa, pitopalvelussa ja huoltoasemalla. Niina on sen verran rautainen ammattilainen, että hänet pyydettiin Vantaalle laittamaan käyntiin Attendolle siirtyneen hoitokodin keittiötä. Niina tilasi astiat, hankki puuttuvia keittiölaitteita muista Attendon keittiöistä ja koulutti uudet työntekijät. Kokemus oli antoisa.

– Hienoa, että maalaistyttö pääsi isoon kaupunkiin avaamaan keittiötä, sanoo Niina nauraen.

Attendon tarjoamat edut saavat Niinalta kiitosta. Kuntoseteleitä hän on käyttänyt spinningiin ja pumppiin. Koulutuksissa puolestaan ammattitaito pysyy ajan tasalla.

 

Naisten oma moottorikerho auttaa tuulettamaan päätä

Vapaa-ajalla Niina kuuntelee rokkia ja rassaa moottoripyörää. Naisten moottoripyöräkerhossa porukka on hitsautunut yhteen, vaikka välillä vähän kinastellaankin. Kaikesta on kuitenkin aina selvitty puhumalla, sanoo Niina.

Mimmit kiertävät moottoripyöräharrastajien kekkereissä ja -ralleissa eri puolilla Suomea.

– Se on minulle pään tuulettamista. Jotain aivan erilaista kuin päivätyö, sanoo Niina.